O nama

Centar za strane jezike “LC SMART”  je registrovana privatna škola stranih jezika koja je počela sa radom u septembru 2009. godine. Nalazi se u centru grada, u Prvomajskoj 22/7 u Subotici.

U “Smart”-u se mogu učiti i usavršavati engleski, nemački i mađarski jezik. Kursevi su namenjeni deci, tinejdžerima, studentima i odraslima kao i onima koji žele da nauče ili usavrše neki od ponuđenih jezika.

Rad je u malim grupama gde su deca podeljena po uzrastima dok se odrasli testiraju pre samog upisa te se na osnovu rezultata dele u grupe. Testiranje je besplatno i ne obavezuje kandidata na upis.

Raspusti

Školska godina počinje u septembru i traje do 20-23.decembra. Tada je zimski raspust koji traje tri nedelje. Drugo polugodište traje do 20/21.juna. Neradni dani su Uskršnji praznici i 1 i 2. maj. Svi ostali dani su redovni nastavni dani.

Uslovi

Članarina je na mesečnom nivou i ne podrazumeva “plaćanje po času”, što znači da se uplaćuje i ako polaznik iz nekog razloga nije bio u mogućnosti da pohađa čas. Međutim, propušteni čas je moguće nadoknaditi u dogovoru sa predavačem. U krajnjem slučaju polaznik biva obavešten šta je rađeno na času koji je propustio. Članarina podrazumeva 4 susreta po sat i po vremena (2 školska časa jednom nedeljno) dok individualni čas traje sat vremena. Cena je niža u januaru i junu kada imamo 3 susreta. U junu je jedan čas posvećen pripremi za završni test, drugi čas je test a treći dodela diploma uz igre, kviz i zabavu. Polaznici dobijaju diplome nakon položenog završnog testa.

Nastava

U “Smart”-u se nastava engleskog jezika odvija isključivo iz udžbenika engleskih izdavača u vidu dodatne nastave, međutim ukoliko se javi potreba za pripremom za neki kontrolni ili pismeni u školi, deo nastave se posvećuje tome. Što se tiče kurseva nemačkog i italijankog jezika, nastava se realizuje u dogovoru sa predavačima.